Θερμιδομετρητής - Θερμίδες - Δίαιτα info@calories.com.gr
Ο Ημερήσιος θερμιδομετρητής σας...

Υπολογισμός δείκτη βασικού μεταβολικού ρυθμού (BMR)

Στοιχεία που εισάγατε:
Φύλο: Άνδρας
Ηλικία: 40 Χρονών
Βάρος: 70 κιλά
Ύψος: 172 εκατοστά
Φυσική Δραστηριότητα:
Πολύ Μικρή - Σπάνια άσκηση

Δείκτης BMR: 1935.60 θερμίδες

ανά ημέρα για να διατηρήσετε το βάρος σας

1435.60 θερμίδες

ανά ημέρα για να χάσετε μισό κιλό την εβδομάδα

2435.60 θερμίδες

ανά ημέρα για να πάρετε μισό κιλό την εβδομάδα

2935.60 θερμίδες

ανά ημέρα για να πάρετε ένα κιλό την εβδομάδα

3435.60 θερμίδες

ανά ημέρα για να πάρετε έναμιση κιλό την εβδομάδα
Σύνδεση
Δωρεάν Εγγραφή

για να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο Αρχείο Μετρήσεων
καθώς και να κάνετε χρήση του Ημερήσιου Θερμιδομετρητή
BMI
υπολογισμός
Τί είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματος
Βάρος: Κιλά
Ύψος: Εκατοστά
BMR
υπολογισμός
Τί είναι ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός
Φύλο: Γυναίκα Άνδρας
Ηλικία: Ετών
Βάρος: Κιλά
Ύψος: Εκατοστά
Φυσική Δραστηριότητα:
Ψηφοφορία
η γνώμη σας
Πόσες Θερμίδες καταναλώνετε καθημερινά;
Μέχρι 1500
1500 με 2000
2000 με 3000
Πάνω απο 3000
top

Υπολογίζοντας το Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό (BMR) γνωρίζετε πόσες θερμίδες χρειάζεστε ανά ημέρα για να διατηρήσετε το βάρος σας. Αν θέλετε να αδυνατίσετε, θα πρέπει να μειώσετε την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων ή να ‘κάψετε’ θερμίδες αυξάνοντας την καθημερινή σας δραστηριότητα πχ: γυμναστική. Μια σωστή δίαιτα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό των παραπάνω ώστε να πετύχετε μια σταθερή απώλεια βάρους και να μειώσετε, όσο το δυνατόν περισσότερο, την απώλεια του μυϊκού ιστού στοχεύοντας έτσι στην απώλεια λίπους.

Κατά μέσο όρο, για την απώλεια μισού κιλού την εβδομάδα, θα πρέπει να αφαιρέσετε από την διατροφή σας 500 θερμίδες λιγότερες ανά ημέρα ή να τις ‘κάψετε’ μέσω μιας δραστηριότητας. Αν θέλετε να χάσετε ένα κιλό ανά εβδομάδα, τότε το ποσό των θερμίδων που θα πρέπει να μειώσετε μέσω διατροφής ή να ‘κάψετε’ μέσω γυμναστικής, ανέρχεται στις 1000 ανά ημέρα, ενώ αν θέλετε να χάσετε ενάμιση κιλό, τότε το ποσό ανέρχεται στις 1500 ανά ημέρα.

Οι παραπάνω μετρήσεις, βάσει των ειδικών, είναι απόλυτα ασφαλείς για την υγεία σας μιας και ο ρυθμός της απώλειας βάρους πρέπει να είναι αργός, σε αντίθεση με τις ‘γρήγορες δίαιτες’ που υπόσχονται δραστική απώλεια κιλών στερώντας από τον οργανισμό πολύτιμα στοιχεία και βιταμίνες, επιβραδύνοντας τον μεταβολισμό σας και μειώνοντας σημαντικά το μυϊκό σας ιστό. Σε καμία περίπτωση δεν συστήνεται μείωση κάτω από 1200 θερμίδες ανά ημέρα μιας και οι βασικές διατροφικές ανάγκες δεν καλύπτονται επαρκώς.

Τέλος, όλα όσα σας παρουσιάζουμε παραπάνω τα αναφέρουμε με κάθε επιφύλαξη μιας και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, ο μόνος ειδικός και αρμόδιος σε θέματα υγείας, διατροφής και διαιτολογίας είναι ο διαιτολόγος σας ή ο ιατρός σας, όπως αναφέρεται ρητώς στους Όρους Χρήσης του ιστοχώρου μας.