Ζουμερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα και μανιτάρια στο τηγάνι. Σερβίρετέ το με πουρέ και απολαύστε το μοναδικά. Μια εξαιρετική επιλογή για μια δίαιτα απώλειας βάρους. Το στήθος κοτόπουλου, περιέχει ελάχιστο ποσοστό λίπους και παράλληλα μας προμηθεύει με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητης για τη διατήρηση του πρωτεϊνικού ισοζυγίου.
Για τη σάλτσα με μουστάρδα
Για το φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα και μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε πρώτα το κοτόπουλο φιλέτο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Τα ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το φιλέτο. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ξεκουράζουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 5-6 λεπτά.
Διατηρούμε το κοτόπουλο φιλέτο ζεστό.
Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο, και στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε με το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη μουστάρδα το σπιτικό ζωμό κότας και περίπου 1 φλ. νερό.
Παίρνουμε όλα τα ζουμιά του ταψιού και τα ρίχνουμε στην σάλτσα μανιταριών. Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε την σάλτσα να πυκνώσει για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε τον πουρέ σε πιάτα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ψητά ντοματίνια και γαρνίρουμε τριγύρω με την σάλτσα.
Πηγή: www.argiro.gr