Αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη, χωρίς αυγό. Υγιεινό μπιφτέκι διαίτης, με λίγα λιπαρά και πολλή νοστιμιά. Ιδανικό για όλη την οικογένεια, αλλά και για εσένα που κάνεις διατροφή. Μια συνταγή ιδανική για δίαιτα με χαμηλά λιπαρά. Η γαλοπούλα είναι πολύ φτωχή σε θερμίδες όμως είναι πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Για το σερβίρισμα
Για τα υγιεινά και αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη, ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε το κρεμμύδι για 6-7′, ανακατεύοντας να γλυκάνει. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τη βρώμη ή τα ψίχουλα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μουλιάζουμε ανακατεύοντας με το πιρούνι.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά καθώς και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια γαλοπούλας.
Το μείγμα για το μπιφτέκι δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ αραιό. Γι’ αυτό, αν έχει παραπάνω υγρασία ο κιμάς, το μαζεύουμε πασπαλίζοντας φρυγανιά. Αν είναι σφιχτός τρίβουμε λίγη επιπλέον ντομάτα.
Σε ελαφρά λαδωμένο σκεύος, αντικολιτικο τηγανι ή γκριλιέρα ψήνουμε τα μπιφτέκια για 3-4΄από την κάθε πλευρά.
Μην τα παραψήσετε, γιατί στεγνώνουν και σκληραίνουν. Όταν ζουλάτε το μπιφτέκι και βγαίνει διάφανο υγρό, είναι έτοιμα.
Συνοδεύουμε με σαλάτα κινόα, ψητά λαχανικά, πατάτες και ό,τι άλλο μας αρέσει. Εναλλακτικά, σερβίρουμε το μπιφτέκι γαλοπούλας σε ένα ελαφρύ σάντουιτς με κυπριακή πίτα.
Πηγή: www.argiro.gr