Θερμιδομετρητής - Θερμίδες - Δίαιτα info@calories.com.gr
Ο Ημερήσιος θερμιδομετρητής σας

Συνταγές με χαμηλές θερμίδες Πλιγούρι με αβοκάντο, τόνο και ελιές

Πλιγούρι με αβοκάντο, τόνο και ελιές
προετ.: 20' μαγει.: Όχι επίπ.: Εύκολο θερμ.: 400

Το υγιεινό πλιγούρι με αβοκάντο, τόνο και ελιές είναι μια νόστιμη και ζεστή σαλάτα που μπορείτε να σερβίρετε ως μεσημεριανό ή βραδινό. Είναι πραγματικά εξαιρετικό και πιστεύουμε ότι θα σας αρέσει η συνταγή - λόγω της απλότητας, των θρεπτικών ιδιοτήτων και της γεύσης της.

Μπορείτε να προσβλέπετε σε μια καλή δόση πρωτεΐνης, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών. Επιπλέον, ποια συνταγή αβοκάντο ήταν ποτέ λάθος, σωστά; Αν του προστεθούν μαύρες ελιές και τόνος, είναι ένα νόστιμο πιάτο που θα ξετρελάνει τα γούστα σας.

Τι είναι το πλιγούρι; Αν δεν γνωρίζετε ακόμα το πλιγούρι, επιτρέψτε μας μια σύντομη εισαγωγή. Το πλιγούρι είναι δημητριακό ολικής αλέσεως, προμαγειρεμένο και σπασμένα δημητριακά. Τις περισσότερες φορές παρασκευάζεται από φαγόπυρο, σιτάρι, ξόρκι ή κριθάρι. Δεν αποφλοιώνεται σε αντίθεση με άλλα είδη δημητριακών, γεγονός που το διατηρεί πιο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Είναι εύκολα εύπεπτο και διαθέτει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Το πλιγούρι είναι ιδανικό ως συνοδευτικό, ως βάση ριζότο ή ως μέρος συνταγών (όπως με αυτή τη σαλάτα).

Πρέπει να δοκιμάσετε το Bulgur με αβοκάντο, τόνο και ελιές. Είναι η τέλεια συνταγή αν σκοπεύετε να κάνετε κάτι υγιεινό, γρήγορο και πλούσιο στη γεύση. Εάν δεν έχετε πλιγούρι, μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή με κουσκούς ή φαγόπυρο. Ωστόσο, η συνοχή τους είναι κάπως διαφορετική, οπότε χρησιμοποιήστε πλιγούρι αν μπορείτε.

Υλικά Συνταγής

  • 100 γρ. ξερό πλιγούρι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 150 γρ. τόνου (στο χυμό του)
  • 50 γρ. μαύρες ελιές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουταλιά αλάτι
  • μαϊντανός (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το πλιγούρι σε βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ανακατεύουμε το μαγειρεμένο πλιγούρι με το καθαρισμένο και ψιλοκομμένο αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, θρυμματισμένη σκελίδα σκόρδο, τόνο και ελιές.

 

BMI
υπολογισμός
Τί είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματος
kg
cm
BMR
υπολογισμός
Τί είναι ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός
Ετών
kg
cm
Ψηφοφορία
η γνώμη σας
Πόσα γεύματα λαμβάνετε την ημέρα;
Παλαιότερες Ψηφοφορίες
Ρυθμίσεις Cookies