Θερμιδομετρητής - Θερμίδες - Δίαιτα info@calories.com.gr
Ο Ημερήσιος θερμιδομετρητής σας
Έπιπλα Τηνιακός

Συνταγές με χαμηλές θερμίδες Νόστιμο ριζότο ντομάτας

Νόστιμο ριζότο ντομάτας
προετ.: 10' μαγει.: 15' επίπ.: Εύκολο θερμ.: 325

Υγιεινό, νόστιμο και ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό με ρύζι, πελτέ ντομάτας και τυρί. Το υγιεινό ριζότο ντομάτας θα γίνει σίγουρα μια λιχουδιά για τους λάτρεις της ντομάτας. Εύκολη προετοιμασία και γεμάτη γεύση χάρη στον βασιλικό, τη σάλτσα σόγιας και τη μουστάρδα. Αν πάλι δεν σας αρέσουν, μπορείτε επίσης να προσθέσετε σπανάκι και άλλα κατεψυγμένα λαχανικά. Σίγουρα θα απολαύσετε αυτό το ριζότο υγιεινής διατροφής.

Το ρύζι είναι ένα από τα βασικά τρόφιμα στην κουζίνα. Παρασκευάζεται σχετικά γρήγορα, είναι πλούσιο και κατάλληλο τόσο για γλυκό όσο και για αλμυρό φαγητό. Συνιστώ να χρησιμοποιείτε καστανό ή άγριο ρύζι, το οποίο έχει σημαντικά περισσότερες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε το έτοιμο και αρωματισμένο ρύζι μόνο με τυρί, βασιλικό και ενδεχομένως άλλα λαχανικά σύμφωνα με το γούστο σας.

Υλικά Συνταγής

  • 200 γρ. ρύζι καστανό ή άγριο
  • 150 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • μια χούφτα βασιλικό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • μπαχαρικό σκόρδου
  • κατεψυγμένα λαχανικά (προαιρετικά)
  • σπανάκι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ρίξτε το ρύζι σε μια κατσαρόλα, ξεπλύνετε και μετά ρίξτε δύο μέρη νερό.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τον πουρέ ντομάτας, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ρύζι πλυμένο και ψιλοκομμένο βασιλικό, σκόρδο μπαχαρικά, τριμμένη μοτσαρέλα και αν θέλουμε κατεψυγμένα λαχανικά ή σπανάκι.
  • Το ριζότο μπορεί να σερβιριστεί μόνο του, με τόνο, καλαμάρι ή κοτόπουλο.
BMI
υπολογισμός
Τί είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματος
kg
cm
BMR
υπολογισμός
Τί είναι ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός
Ετών
kg
cm
Ψηφοφορία
η γνώμη σας
Πόσα γεύματα λαμβάνετε την ημέρα;
Παλαιότερες Ψηφοφορίες
Ρυθμίσεις Cookies